Niets van deze website mag worden gebruikt zonder onze toestemming.

zaterdag 2 januari 2010

Groot familiebezoek




Gisteren was het 1 januari en dus tijd voor familiebezoekjes. De twee beagledames mochten uiteraard mee.
Eerst gingen we bij mijn ouders brunchen, pakjes uitdelen (en krijgen) en vooral luisteren naar de nieuwjaarsbrieven van onze twee kapoenen Samuël en Andreas. Samuël had een hele mooie brief voor mij. Ik ben dan ook zijn apetrostse meter. Daarom speciaal voor Samuël en foto van zijn voorleesmoment op onze Beagledames hun blog. Samuël wordt acht in februari en is een echte schat van een jongen. Fien is dol op hem en ook Beau kon het meteen met hem vinden.



Bij mijn moeder heeft Beau wel haar eerste indruk een beetje in de mist laten gaan. Ze ging meteen aan de haal met een punt kaas die al klaar op de tafel lag. Het was dan nog mijn moeder haar lievelingskaas. Haar tandjes stonden er mooi in :-), dus de kaas was voor de kippen. Gelukkig kon mijn moeder er best wel mee lachen en deed Beau haar ontschuldige snoetje haar meteen smelten. Voortaan wordt alles iets hoger gezet. Alles stond wel "Fientje-veilig", maar nu moet het ook "Beau-veilig" staan :-).
De rest van de familie vond Beau een schatje. Samuël vindt dat ze op Fien lijkt maar "met sneeuw op haar hoofd". LOL. Mijn schoonbroer is geen hondenfan, dus zijn mening laten we even buiten beschouwing :-). Al denk ik dat hij Beau stiekem best wel leuk vindt :-). Andreas (vijf jaar) moest even wennen aan Beau, maar vond haar leuk en heeft haar gewreven. Het fijne aan Beau is dat ze niet tegen klein kinderen opspringt. Andreas vond dat een groot pluspunt aan Beau :-).
Samuël weet dat Beau bij ons op proef is en dat verontrust hem een beetje. Hij vraagt steeds of Beau nog braaf is en of ze al goede vriendjes met Fien is. Hij is bang dat Beau niet zou mogen blijven denk ik. Hij heeft Beau immers al helemaal in zijn hartje voor dieren opgenomen. 

De kennismaking met Telma, de Bordeaux Dog van mijn ouders, verliep soms iets minder vlot. De dames hebben driemaal een aanvaring gehad. Ze hebben niet gevochten, maar de haren stonden recht en de tanden kwamen bloot. Zo draaiden ze luid blaffend rondjes rond elkaar. Beau bleek in twee van de drie keer de meerdere te zijn. De derde keer was Telma echter echt boos op Beau. Zij had Beau immers zien spelen met Samuël en die is toevallig wel Telma haar lievelingsmens. Telma was dus jaloers en dat maakte haar iets zelfzekerder tegenover Beau, die het onderspit moest delven. Fien, de bange wezel  :-), die hield zich steeds afzijdig.
Al bij al ging het voor de rest wel goed. De dames dulden elkaar wel hoor, ze moeten enkel nog even uitmaken wie de baas is. Voorlopig durf ik stellen dat Beau de leader of the pack is, maar Telma staat niet veel onder haar. Dat komt wel goed, al zullen er denk ik eerst nog een paar stoere incidentjes aan te pas moeten komen. Gebeten of echt in elkaar gehangen hebben ze niet, dus dat is positief.



Nadien gingen we naar de ouders van Robby. Die zaten al vol ongeduld te wachten om Beau te ontmoeten. Beau heeft meteen hun hart gestolen door spontaan naar hen te lopen om dag te zeggen. Die hebben er dus nu een tweede dame bij om te verwennen :-)...
Robby zijn tante en nonkel zijn nog langsgekomen met hun pup, de Mechelse herder Bruce (3,5 maand oud). Bruce is op zijn minst gezegd, een hevig heerschap :-). Hij bijt in de oren en lippen van andere honden en is heel ontstuimig. Fien zegt wel dag tegen Bruce, maar als hij met haar wilt spelen, wordt het iets te wild naar haar goesting en haakt ze af. Beau daarentegen, vond Bruce best wel leuk. Haar moedergevoelens kwamen blijkbaar helemaal boven :-). Ze speelde met Bruce, maar wees hem ook terecht wanneer hij te ver ging. Bruce vond Beau ook geweldig. Hij hing rond haar en dolde met haar dat het een lieve lust was. Die twee konden het best wel vinden.

Vandaag mochten Beau en Fien de voormiddag bij Robby zijn ouders doorbrengen, want wij moesten naar een begrafenis.
Mijn schoonouders zijn met de dames gaan wandelen en hebben hen gezond verwend met appel en rijstwafel. Geen wonder dat Beau zich daar al helemaal thuis aan het voelen is :-). De dames zijn daar het middelpunt van alle aandacht.

Het waren dus drukke dagen voor de dames. Ze zijn deze namiddag nog eens gaan wandelen met Robby, hebben nog even in de tuin gelopen en liggen nu al stevig te dutten.

Beau is een week bij ons en alles loopt tot nu toe op rolletjes (hout vasthouden :-) ). Twee honden hebben vergt minder inspanning dan we verwacht hadden. Ook onze aandacht tussen beide dames verdelen en wandelen met twee honden lukt prima.
Vandaag hebben we ook gemerkt dat Beau en Fien aan elkaar beginnen te hangen. Fien heeft niet meer naar Beau geromd en is al een stuk minder jaloers wanneer we Beau knuffelen. Beau zoekt vaker bewust het gezelschap van Fien op. De twee dames lopen ook meer bij elkaar en beginnen meer en meer echt met elkaar te spelen. Ook naar ons toe heeft Beau zich al goed aangepast. Ze is lief en zeer aanhankelijk.
Het enige wat nog wat wennen is, is het feit dat Beau veel meer blaft dan Fien. Een probleem vinden we dat niet. We belonen haar wanneer we "Beauke stil" zeggen en Beau dan stopt met blaffen. Zo proberen we haar te leren dat blaffen mag, maar dat ze moet stoppen wanneer wij dat zeggen.
Beau leert trouwens snel bij. Robby heeft haar al leren op haar achterste pootjes zitten met haar voorpootjes in de lucht en ze kan al zwaaien met haar pootje. Ze leert graag kunstjes en Fien doet lustig mee :-).

Nog één dag en de vakantie zit er op voor mij. Dan moeten de dames overdag alleen thuisblijven. We hebben vorige week al een paar keer geoefend en dat ging goed. Ik hoop dat het ook voor een hele dag lukt.

Groetjes

Hendrikje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten