Niets van deze website mag worden gebruikt zonder onze toestemming.

zaterdag 9 januari 2010

Sneeuw- en andere pret



Ook de rest van de werkweek is goed verlopen.Gisteren (vrijdag) heb ik thuis gewerkt, dus het viel nog mee voor de dames. Ze hebben dat prima gedaan, dus ook daar zien we geen probleem.

Dinsdag zijn we met Fien en Beau bij Nathalie, onze dierenarts, geweest. Ze vond Beau een echt schatje en heel lief en sociaal. Ook stond ze versteld over de goede invloed die Beau op Fien haar assertiviteit heeft. Fien was niet bang van de chiplezer. In tegendeel, ze is hem, uiteraard samen met Beau, van naderbij gaan bekijken en besnuffelen. Normaal zou ze zich met haar staart tussen haar poten achter ons komen verstoppen wanneer ze zo'n ding ziet.
Beau kreeg een volledig check-up. Ze is in uitstekende gezondheid. We moeten wel haar tanden goed poetsen want ze heeft wat tandsteen. Ze moet ook twee kilo vermageren, want anders zou ze last van haar heupen en/of gewrichten kunnen krijgen. Ook Fien is weer goedgekeurd. Twee gezonde beagledames!
Beau is trouwens heel flink geweest en liet alles toe (in de oren kijken, tanden inspecteren, hart en longen beluisteren, gewrichten controleren en de hele reutemeteut).

Vandaag is het weekend en dan krijgen onze beagledames extra aandacht: tandjes poetsen, vacht een goede borstelbeurt geven, extra speeltijd met de baasjes en een lange wandeling.
Het heeft hier haast heel de dag gesneeuwd. Pas tegen drie uur was het minder. We hebben ons warm aangekleed en zijn bijna twee uur gaan wandelen in een ongelooflijk mooie winterlandschap. We zijn op de Benninksberg gaan wandelen. Dat is een stuk natuurgebied hier in ons dorp en vlak bij ons huis. Eigenlijk mogen er geen honden in het reservaat, maar we zijn voor één keer ongehoorzame burgers geweest (foei foei :-) ). Onze honden zijn aangelijnd en we blijven op de wandelpaden, dus zo erg zal dat wel niet zijn ;-). Beau en Fien vonden het dolle pret en wij ook!
We hebben een extra winterjasje gekocht zodat beide dames er eentje hebben. Omdat Beau haar halsband en looplijn rood zijn, kreeg zij het rode jasje dat we pas geleden voor Fien kochten. Omdat Fien haar halsband en looplijn grijs en zwart zijn, kreeg zij het zwarte jasje. Het zijn dames hé, die willen dat alles bij elkaar past :-). Ik had het jasje gepast bij Beau en haar er even me laten rondlopen. Het zat als gegoten. Tijdens de wandeling is echter gebleken dat de halsband van Beau er voor zorg dat de knopen van het jasje openspringen. Beau vond dat vervelend, dus hebben we het jasje maar uitgedaan. Beau moet nog een nieuwe halsband hebben. We gaan dezelfde als die van Fien kopen. Wel in het rood uiteraard :-). Dan zal het jasprobleem wel opgelost zijn. Beau had eigenlijk geen kou, dus het viel nog mee.

De dames met hun winterjasje aan. Schattig hé ;-)


We moeten die kant uit...


Fien en Beau vonden de dieren in het natuurgebied zeer interessant


Beau zonder jas, maar dat deerde haar niet


Fien en Beau hun winterwandelparadijs


Fien en Beau spelen steeds meer en meer met elkaar. Ze hollen als twee dolle honden achter elkaar door te tuin (en soms ook in huis...), bewaken samen "hun erf" en spelen echt samen. Ook in de zetel liggen ze steeds dichter tegen elkaar en zoeken ze elkaars gezelschap op. Ze hebben zelfs van slaapplaats geruild. Fien ligt al heel de dag in Beau haar mandje en Beau op Fien haar kussen. Ze delen dus werkelijk alles, behalve eten dan :-). Dat laatste mag van ons niet, want anders weten we niet meer wie wat gegeten heeft.
We zijn echt blij dat het zo goed gaat! Beau is een schat van een hond en Fien ook natuurlijk!

Samen stoeien in de zetel


Fien in de mand van Beau en Beau op het kussen van Fien, beiden uitgeteld na een lange wandeling


Groetjes

Hendrikje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten