Niets van deze website mag worden gebruikt zonder onze toestemming.

zaterdag 13 maart 2010

Zonnen en jagen


Deze week lagen Fien en Beau voor het eerst samen op het hondenkussen. Daar moesten we toch een paar foto's van maken. Ze lagen samen gezellig in de zon, want zonnen is, na eten dan, de favoriete bezigheid van onze dames momenteel. Wat hen betreft mag de zomer snel komen denk ik.

Vorige dinsdag heeft Beauke haar jaagkunsten gedemonstreerd. We waren aan het wandelen en op een van de veldbaantjes liep een kip vrij rond. We lieten Beau en Fien naar de kip toe lopen. De kip vond dit geen goed idee en probeerde te ontsnappen. In dat baantje is een inham met een poortje naar een tuin. Dat poortje staan normaal gezien altijd open. Toen de kip de inham in dook, dacht ik dat ze in de tuin gelopen was en dat Beau niet meer aan haar kon. Fout dus! Plots begon de kip hysterisch te kakelen. Oei, Beauke had haar te pakken :-). Robby is de kip ter hulp geschoten en heeft haar uit de muil van jager Beau bevrijd. We hebben nog nooit een kip zo snel zien lopen:-). En Beau?... Die bleef wat beduusd achter met de veren van de kip als trofee in haar muil.

Vandaag hebben we een extra lange boswandeling gemaakt. Beau en Fien zijn dol op het bos. Hun neusje komt dan bijna nooit weg van de grond. Fien die gaat graag off-road in de bossen, maar Beauke is gedisciplineerder en blijft meestal braaf op het wandelpad. We dachten dat onze beagledames moe zouden zijn, maar thuis hebben ze nog een tijdje in de tuin gespeeld.

Beauke en Fien eten nu dezelfde brokken. De overgang voor Beauke is zeer vlot verlopen. Ze eet nu ook Hill's Sensitive Stomach en dat bevalt haar goed. De brokken zijn groter, dus moet ze wat meer kauwen op haar eten, wat meteen ook beter is voor haar tanden.

Tot slot hebben we nog groot nieuws. Fien en Beau krijgen er een vriendinnetje bij! Mijn broer en schoonzus hebben een hondje gekocht. Het is een Franse Bulldog en ze heet Pralissimo. Begin april mag ze bij de moeder weg. Op Pasen komt heel de familie bij ons eten en dan brengen ze Pralissimo mee. Dat zullen Beau en Fien wel heel leuk vinden, want allebei zijn ze dol op pups. Ik ben benieuwd wat de drie dames van elkaar gaan vinden...

Nog een foto als uitsmijter:

Groetjes

Hendrikje

1 opmerking:

  1. Mooi blog heb je aangemaakt Hendrikje! ik ga hier zeker eens regelmatig komen kijken, Teagan heeft ook een blog maar er is al drie jaar niets meer aan gedaan :-(
    Wat een deugniet die Beau, ze komt goed los bij jullie hé!
    Lief de dames samen op het kussen!

    Groetjes, Els en Teagan

    BeantwoordenVerwijderen