Niets van deze website mag worden gebruikt zonder onze toestemming.

dinsdag 18 mei 2010

Logeerpartijtje

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tijdens het Hemelvaartweekend zijn Robby en ik met mijn broer, zus en hun gezin naar Duitsland geweest. Het was niet aangewezen om Fien en Beau mee te nemen, omdat we dan op hotel gaan en niet echt gaan wandelen. We gaan daar vooral een stad(je) bezichtigen, shoppen, eten en naar een familiepark. Daarom mochten de dames vier dagen naar de ouders van Robby. Die zijn dol op Fien en Beau en vonden het geweldig dat ze een paar dagen kwamen logeren.
De dames hebben er de tijd van hun leven gehad. Ze zijn elke dag 1,5 uur of meer gaan wandelen, kregen massa's knuffels en aandacht; een lekker appeltje elke dag en nog veel meer...
Ze hebben het stadspark van Aalst en Liedekerke bos ontdekt en vonden het zeer leuk. Beauke heeft wel eens een demonstratie gegeven van hoe ze blaft naar sommige andere honden. Ook op verplaatsing beschermt ze Fientje als de beste!
Ze zijn ook heel flink en braaf geweest. Mijn schoonouders vonden het spijtig dat ze zondag alweer naar huis gingen. Zeker voor herhaling vatbaar dus. Wij waren echter blij dat ze terug bij ons waren, want we hadden hen toch wel heel erg gemist.
In juli gaan we naar Frankrijk, maar dan gaan Fien en Beau mee.

Gisteren heeft Ida (de Jack Russell van de manege bij ons in de straat) geleerd dat je Beauke niet aanvalt.:-). Ida is nogal hevig en bijt regelmatig eens in Fien haar poot of staart. Niet hard hoor, maar toch hard genoeg om Fien de stuipen op het lijf te jagen. Gisteren heeft Ida het echter gewaagd om dit ook eens bij Beau te proberen. Maar ze kwam van een kale reis thuis. Beau heeft dat uiteraard niet zomaar laten gebeuren. Ida gaf Beau een knauw in haar poot, maar kreeg er één dubbel en dik terug van Beau :-). Beau heeft Ida ook gewoon omgeduwd en is op haar gaan staan. Als een echte krijger die de veldslag gewonnen heeft stond ze daar :-). Ida droop verslagen af en zal dit niet zo snel een tweede keer wagen vermoed ik.
Dat Beauke er voor gezorgd heeft dat Fien wat assertiever geworden is, is trouwens vorige week nog gebleken. Toen beet Ida in Fien haar poot, maar kreeg ze een woeste grom en knauw terug van Fien. Dat heeft Fien nog nooit gedurfd. Ze laat dus niet meer op haar kop zitten. Go Fien!


Groetjes

Hendrikje

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Geen opmerkingen:

Een reactie posten