Niets van deze website mag worden gebruikt zonder onze toestemming.

zondag 27 december 2009

De eerste nacht


Na een gezellige avond met z'n vieren in de zetel, was het rond 23u30 bedtijd voor de dames. Beau leerde meteen een nieuw ritueel. Fien krijgt immers voor het slapengaan nog een beetje gekookte rijst. Ook Beau vond dit een lekker hapje.
Dan was het moment daar: Fien en Beau samen in de bench. We hadden overdag al eens geoefend, maar nu was het moment van de waarheid daar.
Fien ging onmiddellijk in haar bench liggen en installeerde zich om te slapen. Ze deed net of Beau er niet was en ging onverstoord op in haar avondritueel. Beau bleef staan en jankte een beetje. We hebben niet teveel poespas verkocht en zijn zonder veel woorden naar onze slaapkamer gegaan.
Beau heeft nog een goed kwartier af en toe wat gejankt, maar toen sliep ze. Ik vond het denk ik het moeilijkst van al. Na één piep wou ik haar al gaan troosten. Maar dat zou een slechte zet geweest zijn. Beau moet nu eenmaal een aantal nieuwe zaken aanleren en slapen in de bench is daar één van.

Deze ochtend begon Beau rond 8u een beetje te piepen. Om haar geen negatieve ervaring te bezorgen zijn we onmiddellijk opgestaan om de dames uit hun bench te halen. Opdracht geslaagd. Vandaag toch...

Deze ochtend hebben de dames spelenderwijs toch een beetje afgetast wie eigenlijk de baas is. Robby en ik, kunnen dit momenteel zelf nog niet vaststellen. Maar, beagles kennende, komt dat nog wel.

Beau en Fien hebben elk met hun kikker gespeeld. Beau was door het dolle heen. Als ik de kikker niet snel genoeg weggooide begon ze te blaffen van ongeduld. Fien wordt een beetje bang wanneer Beau zo enthousiast tekeer gaat, maar dat zal wel overgaan eens ze beter gewend is aan Beau haar gedrag. Ook Fien moet immers een paar dingen leren nu Beau er is.

Na het spelen toch weer even slapen en dan, samen met de baas, de kippen voederen. Ooooh wat zouden beide dames toch zo graag eens achter die kippen zitten...:-)

Groetjes

Hendrikje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten