Niets van deze website mag worden gebruikt zonder onze toestemming.

donderdag 15 juli 2010

Een dag uit het leven van Fien en Beau

Vandaag gaan we jullie vertellen hoe onze dag er meestal uitziet.

's Morgens staan we altijd rond 6u30 op. In het weekend is dat ergens tussen 8u en 9u, want dan slapen de baasjes een beetje uit en wij ook.

Opstaan!



Stretchen.



Plasje doen.



Eten.

We moeten eerst netjes blijven zitten (baasjes zeggen dan "blijf") en pas wanneer ze "eet" zeggen mogen we eten. Fien die vindt dat soms wel heel moeilijk en dan probeert ze toch alvast te eten voor ze mag. Maar dan zijn de baasjes streng en moet ze terug gaan zitten.




Lekker!





Na het eten is Beauke alweer toe aan wat rust. Fien die speelt dan met wat met de baas of wat buiten met haar deken dat ze uit de bench mee naar buiten neemt.




Normaal gaan de baasjes dan nog even met ons buiten om een kakje te doen (als we dat willen ten minste, want soms doen we gewoon lekker niets...
). Nadien gaan we in de gang (we krijgen dan nog een lekker stuk appel) en gaan de baasjes werken. We luieren dan de hele dag.

Maar de bazin werkt soms thuis en nu heeft ze vijf weken vakantie. Dan ziet onze dag er iets anders uit.

Dan gaan we luieren.







Soms ook even de straat in het oog houden en een beetje waken.



Of we gaan lekker zonnen wanneer het weer dat toelaat.



Rond 16u55 is de baas altijd thuis (op vrijdag zelfs al om 16u10). Dan krijgen we nog eens korrels. Soms geeft de baas die niet direct, maar daar heeft Beauke wat op gevonden. Ze gaat gewoon naast haar metalen bakje staan en tikt met haar pootje op de rand. Dan hoort de baas dat ze wil eten. En als hij het niet hoort, blaft ze even heel hard...

Na het eten gaan we meestal wandelen. Nadien eten de baasjes en krijgen wij een lekkere bullepees . Dat eten we heel graag. Die van Fien is meestal snel op, maar Beauke is er wel een tijdje zoet mee.


Maar we waren bij het wandelen...

In de week wandelen we meestal onze vaste ronde van ongeveer een uur. Soms nemen we eens een andere weg en af en toe gaan we met de auto naar het bos. In het weekend gaan we al eens vaker op verplaatsing wandelen of maken we een extra lange wandeling. Dat vinden we heel leuk. Dan hebben we extra veel te snuffelen. .
Gisteren had het wel eerst heel vies gestormd. Nadien was de zon er plots en konden we toch gaan wandelen. We hebben veel afgewaaide taken en omgewaaide bomen gezien.


Kom bazin, niet treuzelen maar wandelen!



Bijna elke dag komen we onze dikke vriendinnen Lien en Naika tegen. Maar daar gaan we een volgende keer meer over vertellen...


We zien ook de geitjes. Soms geven we hen wortels, al eten we de liever zelf op
.


Mooi hé onze wandelroute!



Soms hebben we dorst en drinken we van de plassen. Schol!
Dat mag niet altijd van de baasjes, zeker niet wanneer het water vies is. Maar nu had het net heel veel en hard geregend, dus het was "vers" water.


En voila, we zijn terug thuis. Ons huis is het zwarte in het midden. Na het laatste huis op de foto zijn er, buiten de manege, geen huizen meer in onze straat. Dat is leuk en lekker rustig.



Beauke die moet altijd direct drinken wanneer ze van het wandelen komt.


Tsjonge,jonge, wat zijn we moe. Eerst even uitrusten.


De rest van de avond liggen we in de mand, op het kussen of gezellig bij de baasjes op de zetel. Soms rennen en spelen we nog een beetje in de tuin.

Rond 22u30 krijgen we rijstje.

[img][/img]
En dan gaan we slapen. Lekker gezellig samen in de bench...
[img][/img]

Tot morgen!




Beau en Fien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten