Niets van deze website mag worden gebruikt zonder onze toestemming.

vrijdag 16 juli 2010

Onze vrienden (en vijanden...)

Vandaag was onze bazin in de weer met emmer, spons, swiffer duster, stofzuiger, dweil en nog meer van die poetsdingen.
Wij hebben ons dan maar een dagje van luieren toegemeten. Eerst lag Beauke op de zetel te snurken en Fien buiten op haar kussen, maar dan is Fien gezellig bij Beauke in de zetel gaan liggen. We hebben samen een zalig dutje gedaan:

Nadien hebben we slaapplaatsdans gehouden: Beau in de zetel en Fien op haar kussen; Beau in de mand en Fien in de zetel, Beau op het kussen en Fien in de mand en zo gingen we gezellig door...


De bazin heeft mij, Fien, wel erg bang gemaakt. Ik haat sowieso al ladders. Daar ben ik echt bang van... Maar nu had ze die tegen de tafel gezet en is hij vlak voor mijn snoet omgevallen.
Dat was schrikken zeg. Ik was helemaal mijn kluts kwijt. Ik heb toch even bij de bazin op schoot gezeten om te bekomen.
Dat hebben mijn baasjes trouwens van een echte dierenpsycholoog geleerd: als ik heel bang ben, moeten ze mij stevig tegen zich aandrukken en niets zeggen. Zeker niet sussen. Dan voel ik mij veilig en gaat de angst over. Ik mag wel niet beloond worden als ik bang ben, want daar word ik alleen maar banger van...


Vandaag gaan we een paar van onze dierenvriendjes aan jullie voorstellen.


Eerst en vooral hebben we Lien en Naika. Die hebben jullie gisteren al gezien op de foto's van de wandeling.

Ze zijn onze beste vriendinnen. Ze kunnen héééél hard rennen!
Het zijn dan ook Whippets. Ze lopen zelfs wedstrijden. Naika (de zwarte) kan als de beste rennen, maar nu heeft ze haar teen pijn gedaan en mag ze een paar weken niet rennen. Dat vindt ze maar niks.
Lien is vorige week 7de geworden op het Belgisch Kampioenschap. Dat vinden wij toch straf hoor!

We zien Lien en Naika bijna dagelijks. Al van ver beginnen we naar elkaar te lopen om dat even gezellig te spelen met elkaar terwijl ons baasjes een praatje maken.

Fien die heeft nog een dikkere (letterlijk en figuurlijk
) vriend. Zijn naam is Pickels en hij is een Westy. We hebben spijtig genoeg geen foto van hem, want we zien hem de laatste tijd niet zo veel meer.
Beauke: Fien en Pickels zijn een beetje verliefd...hihihi
.


Dieu is een hele mooie kortharige Duitse Staander van 1 jaar. Hij woont achter ons. Hij is al mee met ons gaan wandelen. Hij is leuk, maar soms een beetje uitbundig en dan moet Beauke hem even tot de orde roepen.



We hebben nog een paar andere hondenvrienden: Andri en Fauke twee Labradors (die gaan vaak samen met Pickels wandelen), Duck de Jack Russell die twee huizen verder woont (wel een wildebras, maar we vinden hem wel leuk) en Gorki een Briard. Die is wel grappig hoor, want hij heeft soms een speldje in zijn haar en dat voor een jongen...
. Hij blaft en kwispelt dat het een lieve lust is wanneer hij ons ziet. Hij is zelfs een keertje ontsnapt en stond plots vlak voor de baas en ons. De baas dacht "och jee, die gaat fout". Maar nee hoor, Gorki snuffelde gewoon even aan ons en deed niets. Ha nee, want hij is onze vriend



Dan zijn er nog Velka (een paard) en Kasper en Polly (twee pony's).
Die vinden we best wel aardig. Fien is wel een beetje bang van paarden. Ze heeft al tweemaal aan de schrikdraad gehangen rond de weide en nu denkt ze dat het paard haar pijn heeft gedaan. Gevolg: een nieuwe angst voor Fien: paarden


Dit zijn Kasper en Velka

En dit is Polly


En dan is er nog Jef, de kater van de overburen. Die vinden wij best wel leuk, maar hij ons niet. Misschien komt dat omdat we altijd dolenthousiast naar hem toe lopen...


Tot slot hebben we bij ons thuis nog een paar kippen (6 om precies te zijn) en een haan. Daar zouden wij eens graag op jagen!!!!!


Maar dat mag niet van de baasjes en daarom mogen wij onder geen beding in het kippenhok komen. Jammer zeg...
We hebben momenteel ook vier kuikens.
Modja is het oudste kuiken, hij (of is het een zij???) is vijf weken oud. Onze bazin heeft hem Modja genoemd omdat Modja één betekent in het Swahili en Modja is het allereerste kuiken dat bij ons in het kippenhok geboren is. Zijn mama heet Yvon.


De andere drie kuikens zijn twee weken oud en heten Kwik, Kwek en Kwak. Hun mama noemt de bazin de Zwarte Matang (omdat zij en haar ander zus, de Bruine Matang een beetje gemeen zijn). Niemand mag dicht bij de kuikens komen, want anders wordt de Zwarte Matang heel boos. De bazin zegt dat dat komt omdat ze een goede moederkloek is.

Dit is Spoeky. Onze mensenvriend Samuël heeft haar zo genoemd omdat ze er een beetje als een spook uitziet...


Dit zijn Ludo de haan met rechts van hem Yvet, de zus van Yvon. Achter hem staat de Bruine Matang en voor hem Bruintje

De baasjes maken zich een beetje zorgen over Bruintje want ze wordt door de ander kippen gepest en aangevallen. Ze is daardoor al heel wat pluimen kwijt. Ze moet soms 's nachts buiten slapen omdat ze van de anderen niet in het hok mag. De baasjes vinden dat zielig. Als wij horen dat de anderen Bruintje aanvallen gaan we naar de draad van het hok en blaffen we heel hard tot ze ophouden. Wij beschermen Bruintje dus een beetje.

Och ja, we hebben ook nog "vijanden" (allé, Beauke vooral
) en die zijn: Sofie (zwarte Labrador), Blondie (een Golden Retriever. We kennen haar naam niet, maar onze baasje noemen haar Blondie....hihihi) en Ida de Jack Russell van de manege. Ida probeert altijd in onze poot te bijten. Fientje heeft ze al veel te grazen genomen, maar Beauke die laat zich niet doen. Ida heeft haar één keer willen bijten, maar Beauke heeft een knauw teruggegeven en heeft Ida omgeduwd en is gewoon op haar gaan staan. Ida droop letterlijk als een geslagen hond af... dat was lachen zeg!
Als Ida nu komt afgestoven naar Fien, gaat Beau er gewoon rustig tussen staan. Ida gaat dan keihard op de rem staan en druipt af.
Ida heeft een vriend, Jef. Ook een Jack. Ze zijn een koppeltje en hebben elk jaar pupjes. Die zijn zoooo schattig . Jef woont ook op de manege. Hij valt best mee, maar blaft wel hard naar ons. We weten niet zo goed of hij nu onze vriend of vijand is... .
Maar vijand nummer 1 van Beau is Tessa een jonge Akita Inu. Fien is wel haar vriend, maar Beauke.... och nee! Wanneer die twee elkaar zien is het blaffen, grommen en tanden tonen... echt niet te doen. Tessa is trouwens ook de grote vijand van Lien en Naika.
Onze baasjes vinden dat toch gek, want Tessa is een echte knuffelbeer voor hun en Fien...

Voila, dat was het voor vandaag!

Tot morgen!!!


Fien en Beau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten